Dünya Manşet

BAE Ekonomi Bakanı: BAE-Türkiye ilişkileri güçlü bir ivme kazandı

BAE Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tavk el-Merri, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kapsamlı stratejik ortaklığın yeni bir aşamasına tanık olduğunu belirterek Zayed El Nahyan’ın Türkiye ziyaretinin önemine değindi. BAE Ekonomi..

BAE Ekonomi Bakanı: BAE-Türkiye ilişkileri güçlü bir ivme kazandı

BAE Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tavk el-Merri, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kapsamlı stratejik ortaklığın yeni bir aşamasına tanık olduğunu belirterek Zayed El Nahyan’ın Türkiye ziyaretinin önemine değindi.

BAE Ekonomi Bakanı: BAE-Türkiye ilişkileri güçlü bir ivme kazandı

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ile Inter Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile birlikte izledi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tavk el-Merri, ülkesinin resmi ajansı WAM’a yaptığı açıklamada, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın Türkiye ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulundu.

“İLİŞKİLERİN GİDİŞATINA GÜÇLÜ BİR İVME KAZANDIRDI”

Al Nahyan’ın dün gerçekleşen Türkiye ziyaretinin mevcut ortaklığın gidişatına güçlü bir ivme kazandırdığını kaydeden Berri, “BAE-Türkiye ilişkileri, kapsamlı stratejik ortaklığın yeni bir aşamasına tanık oluyor.” ifadelerini kullandı.

Berri, BAE-Türkiye ekonomik ilişkilerinin bölgenin ve dünyanın tanık olduğu çeşitli değişimlere rağmen son yıllarda büyüme ve gelişimini sürdürmeyi başardığını belirtti.

“UMUT VERİCİ BİR GELECEK BİZİ BEKLİYOR”

Söz konusu başarının iki ülkenin gelecek vadeden ekonomik potansiyeli, coğrafi konumu ve Avrupa, Asya, Afrika pazarları ile olan bağlantısıyla ilişkisine vurgu yapan Berri, “İki ülke arasında Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte, ticaret, ekonomi ve yatırım fırsatları bakımından zengin, umut verici bir gelecek bizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında 3 Mart’ta imzalanan Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın, BAE ekonomisinde yaklaşık 25 bin, Türk ekonomisinde ise 100 bin istihdam oluşturması bekleniyor.

AL NAHYAN’IN TÜRKİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün BAE Devlet Başkanı Al Nahyan’ı Atatürk Havalimanı’nda karşılamış, iki lider karşılama töreni sırasında Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili Togg’u incelemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Nahyan, daha sonra Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basına kapalı görüşmüştü.

Al Nahyan, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe paylaşımda, Erdoğan ile görüşmesinde iki ülkenin stratejik ilişkilerini güçlendirmeyi ve ekonomik ortaklıklarını ilerletmeyi ele aldıklarını ifade etmişti.

 

Kaynak: AA

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL