Dünya Manşet

Çatışmalarda ölen İsrail askerlerinin sayısı belli oldu

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısının 315’e yükseldiğini açıkladı. Uzmanlar, çatışmalarda verilecek kayıplar ile bu sayının..

Çatışmalarda ölen İsrail askerlerinin sayısı belli oldu

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısının 315’e yükseldiğini açıkladı. Uzmanlar, çatışmalarda verilecek kayıplar ile bu sayının artacağını ön gördüğü için İsrail ordusunun kara harekatını ertelediğini belirtiyor.

Çatışmalarda ölen İsrail askerlerinin sayısı belli oldu

İsrail ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 315’e yükseldi.

REHİNE SAYISI 238

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, çatışmalarda hayatını kaybeden asker sayısına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Şu ana kadar 315 asker ve subayın ailelerine ölümleriyle ilgili bilgi verildiğini aktaran Ordu Sözcüsü, “Gazze Şeridi’ndeki rehine sayısının 238 olduğunu” kaydetti.

“GAZZE ŞERİDİ’NE YAKIT GİRMEYECEK”

Gazze’deki “kara saldırılarının” devam edeceğini söyleyen Hagari, “Gazze Şeridi’ne yakıt girmeyecek, bu siyasi düzeyde bir karardır ve bunu uyguluyoruz.” dedi.

VERİLECEK KAYIPLAR KARA HAREKATINI ERTELETİYOR

Öte yandan; ara ara sert kara operasyonları gerçekleştiren İsrail ordusunun topyekün bir kara harekatını birden çok nedenle erteledi belirtiliyor. İsrailli uzmanlar ordunun, çatışmalarda verilecek kayıpların yanı sıra Lübnan veya Suriye’den yeni cephelerin açılabileceği ihtimali ve ABD’nin baskısı nedeniyle Gazze Şeridi’ne kara harekatını ertelediğini belirtiyor.

 

Kaynak: AA

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL