Manşet Siyaset

CHP’ye tepkiler çığ gibi! Koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu’nun MYK’sında ne ararsan var

Seçimler sonrası büyük bir hezimete uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa etmesi konusunda tepkiler her geçen gün artmaya devam ediyor. Tüm tepkilere kulak tıkayan Kılıçdaroğlu ise koltuğu kaybetmemek için MYK’yı kendine yakın..

CHP’ye tepkiler çığ gibi! Koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu’nun MYK’sında ne ararsan var

Seçimler sonrası büyük bir hezimete uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa etmesi konusunda tepkiler her geçen gün artmaya devam ediyor. Tüm tepkilere kulak tıkayan Kılıçdaroğlu ise koltuğu kaybetmemek için MYK’yı kendine yakın isimler ile doldurdu. Kılıçdaroğlu’nun MYK’sında FETÖ terör örgütü sempatizanından, devlet düşmanına, PKK’dan oy toplayana ve ağza alınmayacak küfürler eden birçok isim yer aldı.

CHP’ye tepkiler çığ gibi! Koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu’nun MYK’sında ne ararsan var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu korumak adına oluşturduğu yeni MYK üyelerinin sosyal medya paylaşımları dikkat çekiyor. Devlete katil diyenden, FETÖ’nün kumpas kasetlerini yaydığı için hapis cezası alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a galiz küfürler savurandan, PKK’dan oy dilenene kadar birçok isim CHP’nin yeni MYK’da kendisine yer buldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki hafta arayla yaşadığı iki seçim hezimetini unutturmak ve seçmenini oyalamak için yenide oluşturduğu MYK’sında yer alan isimlerden birçoğu skandallarıyla biliniyor.

DEVLETE ‘KATİL’ DİYEN BİLE VAR

Sabah’ta yer alan haber göre; Onursal Adıgüzel’in yerine CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı yaptığı Devrim Barış Çelik, devleti ‘katil’ olarak tanımladığı birçok skandal paylaşıma imza atmış. Çelik, 2015 yılında Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Şavşat katliamının yıldönümünde devlet terörüyle ölümsüzleşen devrimcileri saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

KUMPAS KASETLERİNİ YAYMAKTAN HAPİS CEZASI

Sosyal medya ekibinin başına getirilen Eren Erdem ise İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 17-25 Aralık darbe girişiminde, yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanmış ve 4 yıl 2 ay hapis cezası almıştı.

KOBANİ İÇİN DESTEK PAYLAŞIMI YAPANLAR YER BULDU

İşçi Sendikaları, STK ve Meslek Kuruluşları’ndan sorumlu üye olan Hasan Efe Uyar’ın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ağza alınmayacak galiz hakaretler yaptığı paylaşımları dikkat çekiyor.

Uyar, Cumhurbaşkan’ı Erdoğan’ı hedef alarak, “Bizim oralarda bir söz vardı. Biraz kaba olacak ama bunu RTE için tekrar etmekte fayda var. Sende sürülecek akıl yok” sözleriyle iğrenç bir paylaşıma imza atmış.

Erdoğan’ın milyonlarca seçmenine de hakaret eden Uyar, “Erdoğan’ı çok seviyoruz diyenler, hırsıza katile fedailik edenlerdir” paylaşımında bulunmuş. Uyar, Kobani eylemlerine ise şu sözlerle sahip çıkmış: “Acıtmadan öldürmeye geldiklerinde çok geç olmasın Kobane için sokağa”

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN OY İSTEYEN DE LİSTEDE

Listede yer alan Aysu Bankoğlu ise Almanya’da katıldığı bir programda canlı yayın esnasında, “31 Mart seçimlerine giderken de bu kardeşlerimizin oylarına talibiz. PKK’lıdırlar, zillet ittifak üyesidirler hiç fark etmez.

Biz kimin hakkını savunduysak hepsi bellidir.” İfadelerini kullanmıştı. MYK listesinde kendisine yer bulan bir başka isim olan Bülent Kuşoğlu ise Erdoğan’a yönelik, “RTE varken başımız asla dertten kurtulmaz” ifadelerini kullanmış.

CHP’de yeni A takımın netleşmesi sonrası ilk tepki Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun güçlü destekçilerinden olan Özcan, yeni MYK’yı yerden yere vurarak, “Bir iki isim hariç diğer isimlerin Faik Öztrak, Tuncay Özkan, Oğuz Kaan Salıcı ve Engin Özkoç tarafından belirlendiği mesajını aldım. Bu mesaj başta Sayın İmamoğlu’na verilmiştir. Benim gibi değişim isteyenler de payını almıştır. Bu liste bir hodri meydan çıkışıdır. Siyasi bir resttir. Ben bu resti görüyorum. Mevzu memleket ise koltuk teferruattır” dedi.

“PARTİNİN GERÇEK SAHİBİ ÜYELERDİR”

Eski CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı da yeni MYK’ya tepki gösteren isimlerden oldu. Katıldığı canlı yayında eleştirilerini sıralayan Atıcı, “CHP’nin sorunlarına çözüm getirmek için yapılan bu değişiklik, yaraya pansuman bile olamaz.

Çünkü sorunumuz sadece MYK’da değil. Sorunun çözümünü parti içi demokraside aramalıyız. Partinin gerçek sahibi üyelerimizdir. Bu sebeple bir kriz durumunda derhal üyeye başvurulmalıdır. Kurultaya gidilirken niye yeni bir MYK görevlendirildi, bunu anlayabilmiş değilim” ifadelerini kullandı.

“CIA, FETÖ, SOROS…”

CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Yılmaz Özdil de yeni MYK’yı “guguk kuşu operasyonu” olarak tanımladı.

Kılıçdaroğlu’nun Atatürkçüleri ve ulusalcıları partiden tasfiye ettiğine vurgu yapan Özdil, “İkinci cumhuriyetçileri, siyasal dincileri, cemaatçileri, Sorosçuları, CIA’in kod numarası verdiği tipleri partiye monte etmek, gözümüzün içine baka baka guguk kuşu operasyonudur. Gaflet değildir, dalalettir, yuvayı dağıtmadan gitmez” dedi.

CHP’de yeni MYK’nın belirlenmesinin ardından kongreler takvimi de açıklandı. 3 Temmuz’da ilçe kongresi delege seçimleri ile başlayacak süreç çerçevesinde 15 Ekim’e kadar il kongreleri tamamlanacak.

Partinin olağan kurultayı ise bu sürecin ardından Parti Meclisi’nin belirleyeceği bir tarihte yapılacak.

CHP’den yapılan duyuruda, ilçe kongresi delege seçimlerinin bitiş tarihi 30 Temmuz olarak açıklandı. 5 Ağustos’ta başlayacak olan ilçe kongreleri ise 10 Eylül Pazar günü sona erecek.

İl kongrelerinin başlangıç tarihi 16 Eylül olurken, bitiş tarihi ise 15 Ekim olarak açıklandı. İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından olağan kurultay için geri sayıma geçilecek.

Olağan kurultay, ilerleyen süreçte Parti Meclisi’nin belirleyeceği bir tarihte yapılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL