Gündem Manşet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor

Son dakika haberi: Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor. İsveç’in NATO’ya üyelik sürecine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis’in açılmasıyla birlikte üzerimize düşeni yapacağız…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor

Son dakika haberi: Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor. İsveç’in NATO’ya üyelik sürecine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis’in açılmasıyla birlikte üzerimize düşeni yapacağız. Nihai kararı verecek merci TBMM’dir. Bizim hiçbir ülke ile çözülemeyecek sorunumuz yoktur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor

Son dakika haberi: Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Milletimize hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz. Seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı 31 Mart’ta yerel yönetim seçimlerinde yenilemek istiyoruz. Gerçek belediyecilik hizmetinden mahrum kalan şehirlerimizi kurtarmak için önümüzdeki seçimler bir fırsattır.

NATO Zirvesi ülkemiz açısından tezlerimizi dillendirdiğimiz, uluslararası bir toplantı oldu. İttifakın yanı sıra ülkemizin de güvenliğine katkı sunacak pek çok hususta görüştük. Türkiye’nin beklentilerini açık ve net ortaya koyduk.

 İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ SÜRECİ

İsveç’e hassasiyetlerimiz konusunda ikazlarımızı yaptık. Karar verecek merci TBMM’dir

Komşularımız başta olmak üzere bizim hiçbir ülkeyle çözülemeyecek bir sorunumuz yoktur. Anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz. Son 21 yılda bunu pek çok kez başardık. Aynı başarıyı yakalamamız yönünde hiçbir mani yoktur. Hem ülkemizin hem de Avrupa Birliği’nin çıkarına olacak neticeleri inşallah yakında göreceğiz.

Körfez turumuzda çok önemli adımlar attık. Suudi Arabistan, Katar ve BAE görüşmelerimiz çok verimli geçti. Savunma sanayi alanında tarihimizin en büyük havacılık sözleşmesine imza attık. Katar’la ilişkilerimizi yeni ortaklıklarla taçlandırma kararı aldık. BAE ile ticari ve ekonomik anlamda verimli görüşmeler gerçekleştirdik. 50,7 milyar dolara ulaşan 13 anlaşma imzalanmıştır. TOGG’u muhataplarımıza ziyaretimizde hediye ettik. TOGG her 3 liderlenden de tam not aldı. TOGG’u yakın zamanda diğer ülkelerin yollarında görmeye başlayacağız.

“KIBRIS ADASININ ADİL BİR BARIŞA KAVUŞMASINI İSTİYORUZ”

Lefkoşa’da 20 Temmuz coşkusunu birlikte yaşadık. Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasının açılışına katıldık. KKTC halkına hayırlı olmasını diliyorum.

Biz adanın gerçekleri temelinde çözümden kaçmayız. Kıbrıs adasının adil bir barışa kavuşmasını istiyoruz. Tüm süreçlerde bunu gösterdik, yine gösteririz. Karşımızdakilerin de sahadaki durumu kabullenmesi gerekir. Barış Harekatı’nın 49. yılında şehitlerimizi rahmet anıyorum. KKTC’ye her alanda katkılarımıza devam edeceğiz.

“15 TEMMUZ İŞGAL GİRİŞİMİYDİ”

15 Temmuz’da kahramanlarımızın minnet borcunu bir kez daha hatırladık. Milletimiz Türkiye’nin geçilmez olduğunu bir kez daha tüm dünyaya haykırdı. Demokrasi ve millet düşmanlarının bitmeyen kinlerinin arkasında bu gerçek vardır. Bunlar tüm çabalarına rağmen amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Türk milleti var oldukça 15 Temmuz destanımız nesilden nesile gururla aktarılacak. Birileri rahatsız olsa da biz o gece elleriyle tankları durduran kahramanlarımıza sahip çıkacağız. 253 şehidimizin hepsini özlemle yaad edeceğiz. Gazilerimizin verdiği mücadeleyi gururla anlatacağız.

Tüm bunları yaparken rehavete asla kapılmayacağız. Son FETÖ’cü hesap verene kadar bu terör örgütüyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Rabbim bizlere bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE

Orman yangınlarıyla mücadelemizi başarılı şekilde yürütüyoruz. 24 uçak, 100 helikopter ve 10 İHA yangınlarla mücadele ediyor.

TMO 580 noktada ürün alımı aralıksız yapılıyor, alımlar sürecek.

Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz.

Ekonomi politikamızda öncelik işsizliği azaltmaktır, büyümedir. Türkiye’yi istihdamı ve üretimiyle büyütme hedefimizden en küçük bir geriye gidiş söz konusu değildir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL