Gündem Manşet

İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan metro müjdesi

Arnavutköy’de gerçekleştirilen Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda açıklamalarda bulunan Murat Kurum “Arnavutköy’ün o beklediği metroyu Vezneciler’den buraya yine biz getireceğiz” dedi. İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan metro müjdesi AK Parti’nin..

İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan metro müjdesi

Arnavutköy’de gerçekleştirilen Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda açıklamalarda bulunan Murat Kurum “Arnavutköy’ün o beklediği metroyu Vezneciler’den buraya yine biz getireceğiz” dedi.

İBB Başkan Adayı Murat Kurum’dan metro müjdesi

AK Parti’nin eser ve hizmet siyasetinin arkasında muhtarların olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Murat Kurum, ‘’Arnavutköy inşallah daha çok gelişecek. AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’mızın yönettiği her ilçemize gittiğinizde eser ve hizmet siyasetimizin en güzel örneklerine şahit olursunuz. İçinde bulunduğumuz bina da bir örnektir. TOKİ Başkanlığımız eliyle Arnavutköy’e kazandırmıştık. Bu eser ve hizmetlerin arkasında da daima muhtarlarımızı görürsünüz. Teşkilatımızı görürsünüz. Derneklerimizi görürsünüz. İşte bugün de Arnavutköy’de aynı manzarayı görüyoruz. Bugün hem milletimizi hem devletimizi temsil gibi kutsal bir görevi yürüten muhtarlarımız; vatandaşımızın her alandaki sorunlarına, isteklerine, taleplerine sabırla, azimle cevaplar arıyor, çözümler üretiyor. Yine iyilikte ve hayırda yarışan, her zaman milletimizin değerlerinin yanında olan derneklerimiz, kanaat önderlerimiz ülkemiz için bir anahtar görevi görüyorlar. Böylesine önemli görevler üstlenen siz değerli muhtarlarımız ve STK’larımız yaptığınız fedakâr çalışmalarla her türlü takdiri sonuna kadar hak ediyorsunuz. Bizler de her zaman sizleri yol arkadaşımız bildik, sizlerle yol yürüdük, yürümeye de devam ediyoruz.’’ dedi.

81 ilde yaptığı projeleri hatırlatan Murat Kurum, “Hani bir söz var ya; ‘Birlikte ayakta kalırız, ayrılırsak düşeriz.’ İşte bu sözden hareketle milletimizle bire bir istişare etme fırsatı olan siz muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyor, mahallelerimizin sıkıntılarına derman olmak için gayret gösteriyoruz. İnşallah 81 ilimizde ellerimizi birleştirip, binlerce eseri nasıl beraber yaptıysak; şimdi çok daha güzellerini İstanbul’da yapmak için nice yollar yürüyeceğiz. İnanıyorum ki; ‘Sadece İstanbul’ idealimizi yine birlik ve beraberlik içerisinde el ele, gönül gönüle hep birlikte gerçekleştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Deprem ve sel felaketlerinde her zaman bölge halkının yanında olduğunu söyleyen Kurum, “Beni iyi kötü tanırsınız. Her afette milletimizin yanında olan bir kardeşinizim. Malatya’da İzmir’de depremler oldu, 2 saat sonra oradaydım. Beraber üzüldük, acılarımıza ortak oldu. Gittik bir söz verdik. CHP anlayışıyla yıllardır yönetilmiş güzel İzmir’imizin dönüşümünü biz yaptık. Kastamonu, Bartın, Rize Trabzon’da seller oldu, yine biz oradaydık. Asrın felaketinde yine hızlıca deprem bölgesine gittik ve günlerce, aylarca oradaydık. Hiçbir zaman algı belediyeciliği yapmadık. Milletimizin elinden tuttuk, hiç bırakmadık. Bize ‘yapamazsınız, kaynağı nereden bulacaksınız’ dediler. 3 ay tam 180 bin konutun inşasını 11 ilimizde eş zamanlı başlattık. 180 bin konutun ilk anahtar teslimlerini de 15 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle depremzede kardeşlerimize verdik. Ruhumuz hep deprem bölgesindeki kardeşlerimizde olacak.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’a hizmet etmeyip, İstanbul’u basamak olarak gördüler”

Mevcut İBB yönetimini “İstanbul’u basamak olarak görmüşler” diyerek eleştiren Murat Kurum, “Bu anlayışla 81 ile hizmet etmiş, hepinizin memleketinde izi olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum; ben dedikoduların bahanelerin arkasında olmadım. İyilik tarafında koşan oldum. Verdiğim tüm sözleri tutarak karşınızdayım. İstanbul’da deprem gerçeği var, trafik çilesi var.  İnsanlar evine, işine gidemiyor. Mevcut CHP’li İBB yönetimi ne diyor; ‘ben 230 km söz verdim ve o sözümün sadece ve sadece 8 kilometresini yaptım’ diyor. 8 kilometre düşünebiliyor musunuz? Koca 5 yılda, sadece 8 kilometre metro yapmış. Hiçbir yeni metro ihalesi yapmamış, üstüne üstlük bizim ihalesini yaptığımız, 10 metro hattının üçünü iptal etmiş. O da yetmiyormuş gibi, dünyada göremeyeceğiniz bir anlayışla gidip bizim ihalemizi yaptığımız finansmanı bulduğumuz inşaatına başladığımız Sancaktepe Metrosu’na insanımızla alay edercesine hafriyat döktüler. 5 yıl boyunca İstanbul’a hizmet etmeyip, İstanbul’u basamak olarak gördüler.” sözleriyle konuşmasına devam etti.

“5 yılda herhangi bir hizmet yapmadılar” diyen Kurum, “Dava arkadaşlarını, İl Başkanını, Genel Başkanı’nı sırtından hançerlediler. Ablam dediği İYİ Parti Genel Başkanı ile düşman oldu. Biz İstanbul’a eğer eser üretmez isek, İstanbul’a eğer hizmet etmezsek ve bu kararı 31 Mart’ta almazsak, emin olun bugün yaşadığımız çilenin katbekat fazlasını bundan sonraki süreçte yaşayacağız. Bunların İstanbul’a İstanbullulara Arnavutköy’e ilişkin projeleri yok. Dertleri yok. Ama reklama geldiklerinde diz boyu. İsrafı bitirdik dediler. ‘İsrafı bitirdik’ tabelalarına 175 milyon Lira harcadırlar. 2 konsere tam 550 milyon Lira harcadılar. Ama sorsanız; ‘engellediler, yaptırmadılar.’ Heybeleri boş. 5 yılda herhangi bir hizmet yapmadılar.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’un kaynaklarını  heba ediyorlar” diyerek mevcut İBB yönetimini eleştiren Murat Kurum, “31 Mart seçimleri böylesine kritik bir seçim. Bir tarafta Ayasoyfa müze olsun diyenler, diğer tarafta Ayasofya’da ezanlar sonsuza kadar yankılansın diyenler. Bir tarafta ‘KAAN yapalım’ diyenler var, diğer tarafta da ‘kalorifer peteğine benziyor’ diyenler var. Bir tarafta 650 bin konutlu dönüşüm için çalışacak olanlar, diğer tarafta 5 bin konut yapıp depreme sırtını dönenler. İstanbul’a, arada bir belediyeye uğrayayım anlayışında bir CHP var. Ortaya koydukları hedefleri var. O hedefleri için İstanbul’un kaynağını heba ediyorlar. İstanbul hariç her yere harcıyorlar. Kongrelerde yaptıkları, konserlere harcadıklarını söyleyenler biz değiliz, kendi arkadaşları.” dedi.

“Deprem olduğunda ‘ben çocuklarımla tatile giderim’ demeyi biliyorlar”

 Murat Kurum, “İSKİ 5 yılda buraya bir şey yaptı mı? Kar, yağmur yağdığında başka yerlerde fotoğraf vermeyi biliyorlar. Deprem olduğunda ‘ben çocuklarımla tatile giderim’ demeyi biliyorlar. İstanbul’u sel bastığında ‘ben aileme vakit ayıracağım’ diyorlar. Bizim de ailemiz var, bizim de çocuklarımız var ama bizim ailemiz o kadar büyük ki; bizim ailemiz 85 milyon. Bizim ailemiz 16 milyon. İstanbul’da yaşayan kardeşlerimiz bizim ailemiz. Onlar hangi bahaneyi üretirse üretsin, icraat bizim işimiz, hizmet bizim işimiz, belediyecilik bizim işimiz. Bizi tek bir gün bile uzaklarda aramayacaksınız. Biz her zaman milletimizin yanında olduk. Bizi arayan Arnavutköy’deki konutların inşasında bulacak. El ele inşallah Türkiye Yüzyılında parlayan Arnavutköy’ü sizlerle birlikte inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Muhtar

“İstanbul’u yeniden dünyanın en güzel şehri yapacağız”

Vezneciler Metrosu’nun Arnavutköy’e kadar uzatılacağını söyleyen Murat Kurum, “Dünyanın en güzel milleti İstanbul’u yeniden dünyanın en güzel şehri yapmak için bu mücadeleyi vereceğiz. Arnavutköy’ün o beklediği metroyu da Vezneciler’den buraya yine biz getireceğiz. Arnavutköy’ün o beklediği, kadınlarımızın çocuklarımızın beklediği eserleri kültür merkezlerini yine biz yapacağız. Ve şunu net bir şey şekilde söyleyeyim; biz her zaman milletin yanında olduk. Milletimiz bizi nerede istiyorsa orada olduk ve bundan sonra da baretimizi takacağız. Çizmelerimizi giyeceğiz, bizi arayan nerede bulacak biliyor musunuz, Arnavutköy’ün metro şantiyesinde bulacak. Bizi arayan Arnavutköy’deki konutların inşasında bulacak. Allah’ın izniyle, milletimizin, sizlerin destekleriyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu dava uğruna bu yolda sizlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz.” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“Aybüke Öğretmenin annesini, Eren Bülbül’ün annesini sevindireceğiz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Şehit kardeşimizin babasını sevindireceğiz, Aybüke Öğretmenin annesini, Eren Bülbül’ün annesini sevindireceğiz. Hizmet siyasetinin yapılacağı bir seçime gidiyoruz. Hala geleceği adına İstanbul’u basamak olarak kullanmaktan yana. İstanbul küçük bir çocuk gibi sevgi ister, şefkat ister. Sizlerle el ele vererek bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’a Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Candaroğlu eşlik etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL