Ekonomi Manşet

Memur ve emekli maaşı zammı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Verdiğimiz sözleri tutacağız

Son dakika haberi: Binlerce memur ve emekli tarafından merakla beklenen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli zamları için “Enflasyon oranına göre..

Memur ve emekli maaşı zammı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Verdiğimiz sözleri tutacağız

Son dakika haberi: Binlerce memur ve emekli tarafından merakla beklenen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli zamları için “Enflasyon oranına göre verdiğimiz sözleri tutacağız.” dedi.

Memur ve emekli maaşı zammı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Verdiğimiz sözleri tutacağız

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Memur ve emeklilerin maaşlarına yılın ikinci yarısı için yapılacak zam oranı, iç ve dış siyasetteki gelişmeler de ele alındı.

KABİNE’DE HANGİ KARARLAR ALINDI?

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kameraların karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

“ANA GÜNDEMİMİZ DEPREM BÖLGESİ”

Asrın felaketinin üstesinden hepbirlikte geleceğiz. Bayramda özellikle depremzedeleri ihmal etmedik. Çok sayıda bakan deprem bölgesindeydi. Deprem bölgesinde evleri yıkılan çok sayıda vatandaşın gelecek bayramı evlerinde karşılamasını temenni ediyoruz.

Eylül ve Kasım aylarında yeni konutların teslimatı başlayacak. Oylarının rengine ve siyasi tercihlerine bakmadan deprem bölgesindeki tüm vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz.

Türkiye’ye baskı aracı olarak muhalefeti kullanmaya çalışanlara karşı dik durduk.

“RUSYA VE UKRAYNA İLE GÖRÜŞEBİLEN TEK ÜLKEYİZ”

Bayram sürecinde 21 ülkenin lideriyle görüşerek hem tebrikleri kabul ettik hem de ikili konuları ele aldık. Rusya-Ukrayna savaşından Sudan’daki kardeş kavgasının sona erdirilmesine kadar Türkiye’nin katkısını ortaya koyuyor. Ülkemiz krizlerin çözümünde denge, adalet ve güven veren tavrıyla belirleyici rol oynuyor.

Ülkemizin dengeli dış politikasını hedef alanlar bir dönem bize baskı yapmaya çalıştı. Savaşa odun taşımak yerine barış için çabaladık. Rusya ve Ukrayna ile görüşebilen tek ülke hala biziz.

İSVEÇ’E KUR’AN-I KERİM TEPKİSİ

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırının hiçbir insani temelle bağdaşması mümkün değil. Bu alçak saldırı nefret suçudur, İslam düşmanlığıdır. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi çok vahim.

FRANSA’DAKİ OLAYLAR

Fransa’da başlayarak yayılan olayların kökeninde sömürgeci zihniyetin inşa ettiği sosyal mimari vardır.

Fransa’daki hadiselerin şiddet sarmalı daha fazla büyümeden bitmesini diliyoruz. Olayların Müslümanlara yönelik yeni bir baskı aracına yol açmasından kaygı duyuyoruz.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

Teröre destek vererek, teröre alan açarak, sokakları, caddeleri teröristlere tahsis ederek Türkiye’nin dostluğunun kazanılamayacağını muhataplarımız idrak etmeli.

Oyalama yerine verilen sözler tutulsun.

KONUT KİRA ARTIŞLARINA YÜZDE 25 SINIRI

Konut kira artışlarına yüzde 25 sınırı ile ilgili, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir.” ifadesini kullandı.

FIRSATÇILARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında aç gözlülükten kaynaklanan artışların üzerine gideceğiz, fırsatçılara göz yummayacağız.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

5 Temmuz’da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.  Memur maaşlarına yapılacak zam miktarı ile ilgili süreci başlatıyoruz. Çarşamba günü enflasyon oranı belli olduktan sonra açıklayacağız.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL