Ekonomi Manşet

Merkez Bankası’ndan dijital para açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan dijital para çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Erkan, 1. faz çalışmaları raporunu yıl sonuna kadar yayımlamayı planladıklarını, 2024’te hukuki, iktisadi güvenlik boyutlarının..

Merkez Bankası’ndan dijital para açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan dijital para çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Erkan, 1. faz çalışmaları raporunu yıl sonuna kadar yayımlamayı planladıklarını, 2024’te hukuki, iktisadi güvenlik boyutlarının ele alınacağını belirtti.

Merkez Bankası’ndan dijital para açıklaması

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın son enflasyon raporununu açıkladı.

TCMB Başkanı Erkan, düzenlediği basın toplantısında dijital paraya yönelik çalışmalarla ilgili son durum hakkında bilgi verdi.

“Dijital para 1. faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanmasını planlıyoruz.” diyen Erkan, ikinci fazda, 2024’te hukuki, iktisadi güvenlik boyutlarının ele alınacağını söyledi.

Erkan, “Sadece Dijital Türk Lirası çıkarmaktan ziyade teknolojinin kalitesi, ihraç edilebilir olması da çok önemlidir. Hem kendi insan gücümüz hem iş birliklerimizle birlikte dinamik ve kaliteli bir teknolojinin oluştuğunu belirtmek isterim.” diye konuştu.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL