Gündem Manşet

Meteoroloji’den yoğun kar yağışı uyarısı

Rize ve Artvin çevresinde karla karışık yağmur, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, bu durum nedeniyle 6 il için “sarı” ve “turuncu” uyarıda..

Meteoroloji’den yoğun kar yağışı uyarısı

Rize ve Artvin çevresinde karla karışık yağmur, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, bu durum nedeniyle 6 il için “sarı” ve “turuncu” uyarıda bulundu.

Meteoroloji’den yoğun kar yağışı uyarısı

Yarın için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Doğu Karadeniz’in doğusunda Rize ve Artvin çevresinde karla karışık yağmur, aynı gün içinde Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak’ta yoğun kar yağışı bekleniyor.

Bu meteorolojik duruma göre, Rize ve Artvin için “sarı” kodlu uyarı, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak için ise “turuncu” kodlu uyarı yapıldı.

Genel olarak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, çarşamba gününden itibaren artarak batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL