Manşet Siyaset

MHP’li Karakaya: Türk Milliyetçilerinin adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt KARAKAYA  katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP’li Karakaya: Türk Milliyetçilerinin adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir MHP Genel Başkan..

MHP’li Karakaya: Türk Milliyetçilerinin adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt KARAKAYA  katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP’li Karakaya: Türk Milliyetçilerinin adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt KARAKAYA  katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İp ile CHP arasında çok ağır ithamlar söz konusu oldu.

MHP’li Karakaya: Bir defa Millet ittifakı dağıldı. Seçimden sonra da herkes birbirine bişeyler söylemeye çalıştı

Özellikle İp ile CHP arasında çok ağır ithamlar söz konusu oldu.  Akşener’in CHP’ye karşı söylediği o diyet meselesi, ağlatıla ağlatıla, 15 milletvekilinin  ödünç alınması vs. Siz bir yerden bişeyler istiyorsanız, karşılığında da birileri bişey isteyecek. Masadan kalkması da ilginçtir.

Oturdular beraber yediler, içtiler. Üzümünü yiyerek bağını sormadılar. Adam geldi günün birinde faturayı önüne koydu.

6’lı masanın Sn. Kılıçdaroğlu’nu aday yapma isteği en başından beri belliydi. Daha MHP içerisindeyken ve tarla kongrelerinin yapıldığı süreçlerde; CHP Akşener’e hep destek oldu. Sn. Genel Başkanımızı genel başkanlıktan uzaklaştırma dahil, tüm süreçte Akşener’e destek olup mitingler yaptırdılar.

Fetö’nün eski dershanelerindeki veli portföylerine mesajlar atılarak, miting alanları dolduruldu. O mitingler için CHP’ nin tüm teşkilatları seferber oldu.

MHP’den ayrılacaksınız, ayrılırken Ülkücülüğümüzü yaşayamıyoruz, daha iyi ülkücülük yapmak istiyoruz diyeceksiniz, daha sonra gidip CHP’ye vagon olarak takınacaksınız, ondan sonra HDP ile seçim ittifakı içinde alanlarda daha da dolaşacaksınız, bir gün  HDP’nin vekili çıkacak, parmağını sallayarak bizim sayemizde o koltuklarda oturuyorsunuz diyecek.

 Dışardakiler Türkiye’de MHP’siz bir siyasi yapı; içerdekiler de MHP’siz bir meclis istediler

Türk Milliyetçilerinin adresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Türk Milliyetçiliğinin   merkezininde ‘MHP’ olduğu tartışmasız bir şekilde ortaya çıkmış oldu. Dışarı açısından baktığımızda Türkiye’de MHP’siz bir siyasi yapı isteniyor. İçerdekiler de aynı şekilde MHP’siz bir meclis yapısı oluşması için uğraştılar. Anketlerle ilgili hususun bundan başka bir ifadesi yok. %5 civarı gösterilen anketlerde Meclise MHP’nin giremeyeceğini milletvekili çıkaramacağını ifade ediyorlardı. Söylenenin  iki katı gerçekleşti. İşte bunlar bir anket veya kamuoyu yoklaması değil (araştırmada diyemeyeceğim) kamuoyu yönlendirme aracı olan rakamlardır. Bu durum; MHP’nin Türk siyaset tarihine girdiğinden beri var.

Önce insan sonra Ülkücü olunur

Grup toplantısında Sn. Genel Başkanımız konuşurken çok önemli bişey söyledi. “Önce insan olacaksınız, sonra Ülkücü olacaksınız” dedi. Bizim için her şeyin ölçüsü insandır.

İnsan olmadan, insanlık değerleri ayakta kalmadan fikir ve düşünce kalıpları boş bir küme, hedef ve hülyalar boşu boşuna bir emek ve kürek çekmektir. Bugün dünya genelinde yaklaşık 8 milyar insan yaşamaktadır. Bu aynı zamanda 8 milyar ayrı dünyanın varlığı demektir. Huzur çağının öznesi insandır. Meramımızı meşhur bir darbı meselle ifade edersek, evvel refik, badel tarik, yani öncelikle yol arkadaşı, sonra yol gelecektir ve gelmelidir. Bizim özellikle insanlığı bilen, insani hasletlere sahip olmayı başarmış, insanlığın değer ve onuruyla mündemiç her insanımıza gönlümüz de, kapımız da, sevgi ve müşfik dolu kucağımız da sonuna kadar açıktır.

İnsanı ihmal edersek, insanlığı geri plana itersek, şablon ezberlere, beylik sözlere takılıp orman yerine ağaca, insan yerine somut karşılığı olamayan ahkam kesmelere odaklanırsak aldanmak ve sahteliklere boyun eğmek mukadder olacaktır. Bir dava insanı her şeyden önce insandır.

İnsan olan haklı davasıyla mutlaka aynı potada buluşacaktır. Insan olmayandan ülkücü olmaz,  Genel başkanımız insan olmadan ülkücü  de olunamayacağını vurguladı aslında. Allah sabrını da veriyor, seçim sonuçlarına da yansıyor, MHP bitti gitti diyenler yine burdan gidenler. Dava için her şeyi yaparım diyenler önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyenler, önce ben diyerek döndüler. Makam bulan mevki bulan giden arkadaşlarımızın yaptıklarını başka nasıl izah edebilirsiniz. MHP’yi ülkücülük yapamadığınızı söyleyerek suçlayacaksınız, diğer tarafta, CHP ile iş birliği yapacaksınız. CHP geçmişteki CHP değil. Bugün HDP’yi temsil eden bir parti. Değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL