Güncel Manşet

MHP’li Uysal: Akdeniz’in incisi Mersin için çalışıyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Akdeniz’in incisi Mersin’in devamlı üreten bir şehir olduğunu belirterek, tarımdan sanayiye, lojistikten turizme sağlamış olduğu katma değer ile Türkiye’nin uluslararası piyasalara açılan..

MHP’li Uysal: Akdeniz’in incisi Mersin için çalışıyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Akdeniz’in incisi Mersin’in devamlı üreten bir şehir olduğunu belirterek, tarımdan sanayiye, lojistikten turizme sağlamış olduğu katma değer ile Türkiye’nin uluslararası piyasalara açılan önemli bir kapısı olduğunun söyledi.

MHP’li Uysal: Akdeniz’in incisi Mersin için çalışıyoruz

Uysal, “Mersin, Türkiye Ekonomisi için yüksek büyüme potansiyeli gösteren dinamik bir kent. Kentteki ekonomik aktiviteler her geçen gün gelişim göstermekte, yapılan yatırımlar ve desteklenen projelerle kentin ekonomik yapısı daha da güçlenmekte. 2023 yılının ilk üç çeyreğine ilişkin ekonomik veriler incelendiğinde Mersin Ekonomisi’nin sahip olduğu üretim gücü ve potansiyel daha da yakından anlaşılıyor” dedi.

İHRACAT KENTİ

Mersin’in yaş meyve sebze, narenciye ve bakliyat ihracatıyla da ülkenin lider konumunda olduğunu belirten MHP’li Uysal, “Yüzde 24’lük pay ile yaş sebze ve meyve ihracatında, yüzde 88’lik pay ile bakliyat ihracatında ve yüzde 41’lik pay ile narenciye ihracatında lider konumunda olan Mersin, 2023 yılının ilk 9 ayında önceki yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 34 oranında artırarak 5,5 milyar dolara yükseltti. Liman başkanlıkları bazında taşınan yük miktarı da yüzde 8 artış göstererek 36 milyon tona ulaştı.” rakamlarını paylaştı.

TÜRKİYE’NİN İLK SERBEST BÖLGESİNİN MERSİN’DE KURULMASI AVANTAJ

Türkiye’nin ilk serbest bölgesinin Mersin’de kurulmuş olmasının büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Uysal, “Mersin Serbest Bölgesi, 2023 yılının ilk 9 aylık döneminde 381 firması ile 10 binin üzerinde kişiye istihdam sağladı.” değerlendirmesinde bulundu.

YENİ YATIRIMLARLA MERSİN EKONOMİSİNİ KALKINDIRMAK HEDEFİMİZ

Yeni yatırımlarla ve yerli yabancı yatırımcıları Mersin’e çekerek kent ekonomisini kalkındırmayı hedeflediklerini belirten Uysal, “2023 yılının ilk 8 ayında 11 adedi yabancı ve 201 adedi yerli sermayeli olmak üzere toplam 212 proje yatırım teşviğine bağlandı. Ağırlıklı olarak yeni yatırımlardan oluşan bu projelerin 25 milyar lira net yatırım ve 3 bin istihdam sağlayacağı da öngörülüyor.” dedi.

MERSİN’DE İŞGÜCÜ TALEBİ ARTIŞTA

Mersin’de insan kaynağı istihdamının günden günde artığını da sözlerine ekleyen Milletvekili Uysal “Mersin genelindeki işletmelerin 2022 yılı ilk 9 ayındaki işgücü talebi yüzde 21 oranında artış göstererek 42 bine yükseldi. Yine aynı dönemde 26 bin insan kaynağı da işe yerleştirildi.” dedi.

MERSİN BİZİM PLATFORMU TÜM MERSİN’E HİZMET EDİYOR

Ayrıca MHP Milletvekili Uysal’ın Mersin’e fayda sağlamak amacıyla kurmuş olduğu Mersin Bizim Platformu, farklı sektörlerin temsilcilerini dinlemek ve ihtiyaçlarını analiz etmek üzere Eylül ve Ekim aylarında bir dizi çalıştaylar gerçekleştirdi. Tarım, Sanayi ve Ticaret, Tarsus İl, Turizm ve Kültür, Lojistik ve Yerel Basın çalıştaylarını düzenleyen Platform; sektör temsilcilerini, yerel idare yöneticilerini, sivil toplum kuruluşlarını, meslek birliklerini ve alan akademisyenlerini bir araya getirerek sektörel ihtiyaçları masaya yatırdı.

Çalıştaylar sonrası yapılan analizler ve modellemeler ile hazırlanan planlar doğrultusunda Bakanlık düzeyinde görüşmelerin yapıldığını dile getiren Milletvekili Uysal, “Kadim şehrimiz Mersinimizi en iyi yerlere taşımak için İhtiyaçların giderildiği son noktaya kadar tüm paydaşlarımızın desteğini alarak Hep Birlikte çalışacağız; amacımız çocuklarımıza ve gençlerimize daha güçlü bir Mersin kazandırmak” şeklinde konuştu.

TARIMDA DİJİTALLEŞECEĞİZ

Mersin’i tarım üssü bir kent yapmak için gelişen teknolojiyi yaralı kullanmak istediklerini söyleyen Uysal “Mersin, gerek tarım ve üretimde gerekse de tarım ürünleri ihracatında lider konumda bir şehir. Tarımda kilogram bazlı daha yüksek ihracat gelirlerine ulaşmak için belirli desteklerin alınması ve bazı yeni politikaların uygulanması gerekiyor. Bu doğrultuda üreticilere ve ihracatçılara verilen desteğin artırılması, dijital tarımın geliştirilmesi ve atalık buğday tohumu kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalarımızı başlattık.“ diye ifade etti.

SANAYİDE ÇARKLAR DAHA ÇOK DÖNECEK

Mersin’in kalkınmada öncelikli 6. Bölge kapsamına alındığı takdirde kente önemli rekabet gücü kazandırılacağını anımsatan Uysal, “Mersin; hem sanayinin ihtiyaç duyduğu hammaddenin tedarik kaynaklarına yakın, hem de ürünlerin pazara ulaştırılması noktasında lojistik avantajlara sahip. Bu çerçevede yeni ihtisas sanayi bölgelerinin oluşturulması ve istihdama yönelik mesleki eğitimler verilmesi konusunda projelendirme çalışmalarımız hızla devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

KARARLIYIZ! MERSİN LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAK

Uysal, “Lojistik altyapının güçlendirilmesi ile sağlanacak katma değer çok daha yüksek boyutlarda. Çalıştaylarımızdan çıkan sonuçlar doğrultusunda Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımının başlatılması, Mavi Ekonomi Planı’nın uygulamaya alınması ve Mersin Lojistik Köy Projesi’nin hayata geçirilmesi için girişimlerimizi başlattık.” dedi.

MERSİN, TURİZM ÇEKİM MERKEZİ 

321 kilometre sahil bandı ile Türkiye’nin önemli kıyı kenti Mersin’i turizm çekim merkezi haline getirmeyi istediklerini de sözlerine ekleyen Dr. Levent Uysal, “Kentteki turizm faaliyetlerinin artırılması için öncelikle bir Turizm Master Planı hazırlamaya başladık.  Yılda 5 milyon turiste hizmet verme hedefimize ulaşmak için de Mersin Turizm ve Tanıtım Vakfı’nın kurulması ve Narenciye Festivali’nin Kültür Yolu Projesi’ne dahil edilmesi girişimlerimizi gerçekleştirdik. “ şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL