Gündem Manşet

Tüm Türkiye’de 100. yıl coşkusu! Her yer kırmızı-beyaza büründü, 7’den 70’e herkes meydanlara akın etti

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları yurdun dört bir yanında büyük bir coşku ve sevinçle kutlanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin..

Tüm Türkiye’de 100. yıl coşkusu! Her yer kırmızı-beyaza büründü, 7’den 70’e herkes meydanlara akın etti

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları yurdun dört bir yanında büyük bir coşku ve sevinçle kutlanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin başta olmak üzere 81 ilde kutlama alanları dolup taşarken, her yer adeta kırmızı-beyaza büründü.

Tüm Türkiye’de 100. yıl coşkusu! Her yer kırmızı-beyaza büründü, 7’den 70’e herkes meydanlara akın etti

Türkiye, 100 yıl önce bugün tarihi bir güne uyandı. Yeni bir devrin kapılarının açıldığı ve “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözünün devlet yönetiminde en belirgin şekliyle yerini aldığı Cumhuriyet, 29 Ekim 1923’te ilan edildi.

Üzerinden geçen bir asrın ardından Cumhuriyet, ülkenin dört bir yanında düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlanıyor.

İZMİR

İZMİR

Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları İzmir Valiliği’nde yapılan tebrikat töreniyle başladı. İzmir Valisi Süleyman Elban, tebrikleri kabul ettikten sonra Cumhuriyet Meydanı’nda resmi kutlama töreni yapıldı.

Vali Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tören aracıyla kutlamaya gelen vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları okundu.

KAYSERİ

KAYSERİ

Kayseri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

KAYSERİ

Kayseri Valiliğinde düzenlenen kabul töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Düzenlenen kutlamalarda ‘Koca Yusuf’ olarak bilinen ‘A400M’ nakliye uçaklarının yaptığı selamlama uçuşu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Törende Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi ile halk oyunları ekibinin gösterisi yapıldı, öğrenciler şiirler okudu.

DİYARBAKIR

Düzenlenen “Bisiklet Turu”nda katılımcılar pedal çevirdi. Bazı vatandaşlar da etkinliğe motosiklet ile katıldı.

NİĞDE

Niğde’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydan’ında tören düzenlendi.

ERZİNCAN

Erzincan’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı törenle kutlandı. Vali Hamza Aydoğdu, vatandaşların bayramını tebrik etti.

ÇORUM

Çorum’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Kadeş Barış Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törende Çorum Belediyesi koordinasyonunda 100 kişi “Çorum Halayı” gösterisi yaptı.

KIRKLARELİ

Kırklareli’nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi.

MERSİN

Mersin’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Vali Ali Hamza Pehlivan (ortada), Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat (solda) ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer (sağda) tören aracından meydanda bulunan vatandaşların bayramını kutladı.

MALATYA

Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı. Vali Ersin Yazıcı, valilikte tebrikleri kabul etmesinin ardından İnönü Caddesinde beraberinde 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile araçla tören birlikleri ile yurttaşları selamladı.

KOCAELİ

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Kent Meydan’ında tören düzenlendi.

ADANA

Adana’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Uğur Mumcu Meydanı’nda tören düzenlendi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger (sağ 2), 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren (sol 2) ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar (sağda), tören aracı üzerinden selamladıkları vatandaşların bayramını kutladı.

AĞRI

Ağrı’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı, adliye binası önünde düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ANTALYA

F-16 savaş uçakları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel gösteri yaptı.

İSTANBUL

Cumhuriyet’in 100. yılında 3 bini aşkın kadın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde koştu. 5 kilometrelik 100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu, köprünün Avrupa yakasında başlayıp Anadolu yakasında devam etti. Koşunun bitiş noktası ise, Avrupa yakası oldu. 100. yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu havadan da görüntülendi.

Kadıköy’de 100 klasik otomobil sürücüsü Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle konvoy oluşturdu. Çevredekiler de ellerindeki bayrakları sallayarak kutlamalara katıldı.

Tarabya Sahili’nde araçlarıyla konvoy oluşturan polis ve jandarma ekipleri halkı selamladı. Araçlarını Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süsleyen birçok vatandaş ise Sarıyer ve Beşiktaş sahili boyunca tura çıktı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı yurdun dört bir yanında kutlanırken, Dolmabahçe Sarayı da ziyaretçi akınına uğradı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 71 numaralı odayı ziyaret etmek isteyen vatandaşlar ve turistler saray önünde metrelerce kuyruk oluşturdu.

ANKARA

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SOLOTÜRK, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Kaynak: Mynet

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL