Ekonomi Manşet

Emekliye ‘kalıcı’ formül: Her bayram 5 bin lira ikramiye

2024’te emekli maaşlarına yapılan büyük zammın ardından şimdi de ikramiyeler gündemde. Hükümet, emekli ikramiyeleri için 3 farklı formül üzerinde çalışıyor. Emekliye ‘kalıcı’ formül: Her bayram 5 bin lira ikramiye 2024..

Emekliye ‘kalıcı’ formül: Her bayram 5 bin lira ikramiye

2024’te emekli maaşlarına yapılan büyük zammın ardından şimdi de ikramiyeler gündemde. Hükümet, emekli ikramiyeleri için 3 farklı formül üzerinde çalışıyor.

Emekliye ‘kalıcı’ formül: Her bayram 5 bin lira ikramiye

2024 yılına girilmesiyle birlikte emekli maaşlarına büyük bir zam yapıldı. Yaklaşık yüzde 50’lik zam sonrasında şimdi gözler ikramiyelere çevrildi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ İÇİN 3 FARKLI FORMÜL

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; hükümet, emekli ikramiyelerine yönelik 3 farklı formül üzerinde çalışıyor. Bu formüllerden birine göre, ikramiyelerin 3 bin ila 5 bin lira arasında bir rakama çıkması bekleniyor.

2 BİN LİRADAN 3 BİNE

İlk formülde, 2 bin liralık ikramiyelerin yüzde 50 zamla 3 bin liraya çıkarılması öngörülüyor.

YÜZDE 100 ZAM

İkinci formül ise ikramiyelere yüzde 100 zam yapılması yönünde. Bu durumda, ikramiyeler 4 bin liraya ulaşacak.

KALICI İKRAMİYE

Üçüncü formül ise Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir seferlik ödenen 5 bin liralık ikramiyenin kalıcı hale getirilmesini içeriyor. Buna göre, emeklilere her bayramda 5 bin lira ödenecek. Bu seçenek gerçekleşirse yılda 10 bin lira ikramiye almış olacak.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bayram ikramiyeleri, Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara geçiyor. Dolayısıyla, bütün emekliler ilk ikramiyelerini 1-9 Nisan tarihleri arasında alacaklar.

Diğer bir ikramiye ödemesi ise Kurban Bayramı öncesinde, 10-15 Haziran haftasında gerçekleştirilecek.

 

EDİTÖR: Haber Merkezi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL