Gündem Manşet

66 il için uyarı! Meteoroloji ve valilikten açıklama

Hafta sonu, tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak soğuk ve yağışlı hava öngörülüyor. İstanbul’da sabah saatlerinde başlayacak yağışın şiddeti artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, AKOM ve AFAD, karayel fırtınası nedeniyle..

66 il için uyarı! Meteoroloji ve valilikten açıklama

Hafta sonu, tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak soğuk ve yağışlı hava öngörülüyor. İstanbul’da sabah saatlerinde başlayacak yağışın şiddeti artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, AKOM ve AFAD, karayel fırtınası nedeniyle saatte 100 km’ye kadar çıkabilecek rüzgarın neden olabileceği su baskını, çatı uçması, yıldırım gibi risklere karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

66 il için uyarı! Meteoroloji ve valilikten açıklama

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, cumartesi günü Trakya’dan başlayarak yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak. Ayrıca, fırtına da etkili olması beklenirken İstanbul Valiliği, AFAD, AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden önemli bir uyarı geldi. Türk Hava Yolları (THY) ise İstanbul’da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca toplam 40 seferini karşılıklı olarak iptal ettiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, cumartesi sabah saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Pazar günü sabah saatlerinden itibaren ise rüzgarın kuvvetli fırtına, doğusunda ise yer yer tam fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçmasına, ağaç ve direk devrilmesine neden olabileceği belirtiliyor. Özellikle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

İstanbul Valiliği de bu duruma dikkat çekerek, cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen fırtına hakkında vatandaşları uyardı. Uyarıda, dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

AFAD da İstanbul’da beklenen sağanak yağış ve fırtına için vatandaşlara SMS göndererek sel, su baskınları, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Trakya ile Çanakkale’nin batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu yağışların yer yer kuvvetli olabileceği, Artvin, Hakkari, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde dikkat çekiyor. Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde azalacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

66 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın (18 Kasım) toplam 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi.

Sarı kodlu uyarı verilen iller:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Bartın, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kilis, Kırıkkale, Kilis, Osmaniye

Turuncu kodlu uyarı verilen iller:

Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman, Yalova

 

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları önem taşıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL