Manşet Sağlık

Gazzeli hastalar tedavi için Türkiye’de

İsrail’in saldırıları nedeniyle Gazze’de tedavileri yarım kalan 61 hasta ile beraberindeki 49 refakatçi, Ankara’ya getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’de Türkiye’nin sahra hastanesi kurma talebini İsrail Sağlık Bakanı’na ilettiğini, olumlu..

Gazzeli hastalar tedavi için Türkiye’de

İsrail’in saldırıları nedeniyle Gazze’de tedavileri yarım kalan 61 hasta ile beraberindeki 49 refakatçi, Ankara’ya getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’de Türkiye’nin sahra hastanesi kurma talebini İsrail Sağlık Bakanı’na ilettiğini, olumlu cevap aldığını söyledi.

Gazzeli hastalar tedavi için Türkiye’de

Mısır’ın El Ariş Havalimanı’ndan kalkan Milli Savunma Bakanlığına ait A400M uçağı 61 hasta, 49 refakatçi ve 10 sağlık personeliyle saat 15.10’da Etimesgut Askeri Havaalanı’na iniş yaptı.

Uçaktaki 61 hasta, havaalanında hazır bekletilen ambulanslarla Bilkent ve Etlik şehir hastanelerine sevk ediliyor.

Uçağı havalimanında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca karşıladı.

“KİMSENİN KILINI KIPIRDATMADIĞI GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”

Koca, çoğunluğu kanser hastası olan 61 hasta ve 49 refakatçinin tedavi amacıyla Türkiye’ye gelişini sağladıklarını söyleyerek, “Gazzeli misafirlerimizin tedavileri, Ankara Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinde devam edecektir. Yaşadığımız günler, tarihin şahit olduğu en acı verici günlerdir. Seslerin kısıldığı, gözlerin görmemek için kapalı tutulduğu, adeta kimsenin kılını kıpırdatmadan olup, biteni izlediği günlerden geçiyoruz. İnsanlığın onurunun korunması açısından attığımız adımların çok küçük de olsa katkısı olduğunu düşünüyorum. En temel talebin, bebek ve çocukların, kanser hastalarının tedavilerini ülkemizde gerçekleştirebilmek son derece önemliydi” dedi.

“1-2 GÜN İÇİNDE YENİ TAHLİYE PLANLIYORUZ”

Koca, bugün İsrail Sağlık Bakanı ile öğle saatlerinde yeni bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek, “Görüşmede Türkiye, İsrail ve Mısır arasında kurulan sağlık koordinasyon ekibinin faaliyetleri ve bundan sonraki süreçte planlanan çalışmaları ele aldık. İsrail Sağlık Bakanına; özellikle bebek ve çocukların tedavi amaçlı olarak ülkemize getirilmesi konusunda yoğun gayret gösterdiğimizi, 1-2 gün içerisinde yeni bir tahliye planladığımızı, bu konuyla ilgili yakın koordinasyondan memnuniyet duyacağımızı ifade ettim” diye konuştu.

“SAHRA HASTANESİ KURMA TALEBİMİZİ İLETTİM”

Koca, görüşmede Gazze içerisinde güvenliği sağlanmış bir bölgede erken dönemde sahra hastanesi kurmayı düşündüklerini ilettiğini de söyleyerek, “Bu hastanenin etnik kökenine bakılmaksızın herkese sağlık hizmeti vereceğini ve bununla ilgili olarak sağlık koordinasyon ekibinin saha ziyareti yaparak, uygun lokasyonları belirlemesinin uygun olacağını kendilerine belirttim. Sayın Bakan da cevap olarak çocuk ve bebeklerin tahliyesi için her türlü koordinasyon ve iş birliğine açık olduklarını, Gazze içerisindeki güvenli bölgede Türkiye tarafından kurulacak sahra hastanesinin lokasyonuyla ilgili sağlık koordinasyon ekibince yerinde değerlendirme yapılmasını olumlu bulduklarını ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ülkemizin girişimci ve insani dış politika anlayışı çerçevesinde, sağlık diplomasisi faaliyetlerimizi sürdürmeye, etnik kökeni, dini, dili ne olursa olsun mazlumun ve ihtiyaç sahibinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gazze’den getirilen 61 hastanın 8’inin durumunun ciddi, diğerlerinin çoğunluğunun ise kanser hastası olduğu öğrenildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklarla geçen hafta perşembe günü de Gazze’den 27 hasta ve 13 refakatçi Türkiye’ye getirilmiş, hastalar Bilkent Şehir Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL