Manşet Sağlık

Güçlü Türkiye’nin yeni sağlık üssü! En büyük şehir hastanesi olacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 1.5 milyon metrekare üzerine 4 bin 100 yataklı Sancaktepe Şehir Hastanesi inşa ediliyor. Güçlü Türkiye’nin yeni sağlık üssü! En büyük şehir hastanesi olacak Sağlık Bakanlığı, Türkiye..

Güçlü Türkiye’nin yeni sağlık üssü! En büyük şehir hastanesi olacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 1.5 milyon metrekare üzerine 4 bin 100 yataklı Sancaktepe Şehir Hastanesi inşa ediliyor.

Güçlü Türkiye’nin yeni sağlık üssü! En büyük şehir hastanesi olacak
Sağlık Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı’nın inşasında sağlıkta dev bir adım attı ve güçlü Türkiye’nin en büyük kapasiteli sağlık tesisinin inşasını geçen ekimde İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde başlattı.

Sancaktepe’de 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı’nın da yer aldığı askeri arazi üzerine pandemi döneminde bin 8 yatak kapasiteli Feriha Öz Acil Durum Hastanesi inşa edilmişti. Şimdi ise bu hastanenin hemen yanına Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 1.5 milyon metrekare üzerine 4 bin 100 yataklı Sancaktepe Şehir Hastanesi inşa ediliyor. Ekim ayında başlayan inşaat çalışmaları hızla devam ederken projenin tamamlanmasıyla Feriha Öz ve Sancaktepe Şehir Hastanesi birleşecek ve bu kompleks 5 bin 108 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük kapasiteli şehir hastanesi ve sağlık kampüsü olarak hizmete açılacak.

6 HASTANEDEN OLUŞACAK DEV BİR KOMPLEKS

Şehit Binbaşı Bülent Bulut Kışlası olarak kullanılan alanda hummalı şekilde inşaat çalışmaları sürüyor. SABAH da inşaatın son aşamasını görüntüledi. Sancaktepe Şehir Hastanesi; 637 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Genel Hastane, 97 bin metrekare alana inşa edilecek olan Fizik Tedavi Hastanesi, 29 bin metre kare alana inşa edilecek olan Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kalp Cerrahisi Hastanesi ve Kadın- Çocuk Hastanesi olmak üzere toplam 6 hastaneden oluşacak.

DÜNYADA BİR İLK: BAHAR PROJESİ

Sancaktepe Şehir Hastanesi’ni diğer şehir hastanelerinden farklı kılan bir özelliği de dünyada bir ilk olan Bahar Projesi oldu. Hastane bünyesinde 50 yataklı alkol ve madde bağımlılarının tedavi göreceği adına ‘Bahar Merkezi’ denilen hastanede tedavi gören hastalar daha sonra villa tarzında yapılacak olan rehabilitasyon merkezinde topluma kazandırılacak. Burada hastalar, ilgilenebilecekleri tarım alanı, sera, atların olduğu ahır ve spor alanı gibi aktivite alanlarında topluma kazandırılmaları sağlanacak. Hastane bu özelliğiyle dünyada bir ilk olacak.

85 AMELİYATHANE 783 YOĞUN BAKIM YATAĞI

Bittiğinde Türkiye’nin en büyük hastane kompleksi olacak olan Sancaktepe Şehir Hastanesi’nde 60’ı standart, 25 tanesi ise süit olmak üzere 85 ameliyathane hastalara hizmet verecek. İçinde 783 yoğun bakım yatağının bulunacağı hastanede 40 diyaliz yatağı, 630 poliklinik ile 2 bin 583 araçlık kapalı otopark yer alacak. Sağlık kampüsü içinde ayrıca kreş, kongre merkezi, konferans salonu inşa edilecek. Hastanenin hizmete girmesiyle yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlamış olacak.

DÜNYADA İLKLERİ BARINDIRIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Burada AMATEM, ÇEMATEM lojmanlarıyla birlikte bir BAHAR Merkezi olacak. Bir-iki katlı yer yer olan villaların hızla yapımı da devam ediyor. Önümüzdeki 6 ay içinde BAHAR Projesi’ni hızla faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu kapasitesiyle, AMATEM, ÇEMATEM ve bağımlı hastalar için rehabilitasyon merkezinin bir arada olduğu yapı ise yeni nesil bir BAHAR Projesi, bu anlamda da dünyada ilk merkez olacak.

Sancaktepe’de havaalanı ve pist olmasının avantajıyla burada ilk kez gen hücre terapi hastanesi yapacağız. SMA gibi nadir hastalıkların tedavisinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda nadir hastalıklar için gen ve hücre terapi hastanesi de kişiye özel hem üretim hem de uygulamanın yapılacağı bir hastane olacak yani burada ilk defa hem kişiye özel üretim ve uygulamanın yapıldığı hem de ruhsatının dijital olarak düzenlendiği bir hastaneden bahsediyorum. Dijital ruhsatlamanın yapılmasıyla ilgili de dünyada bir ilk olduğunu söylemek istiyorum.

KAYNAK: Sabah

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL