Gündem Manşet

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Bu davanın özünde ezelden ebede bir vatan sevdası vardır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Gençlik Kolları Vefa Sahuru programına katıldı. İstanbul’un geleceğe en iyi şekilde hazırlanması gerektiğini belirten Murat Kurum, “Bu sadece Murat Kurum meselesi değil…

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Bu davanın özünde ezelden ebede bir vatan sevdası vardır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Gençlik Kolları Vefa Sahuru programına katıldı. İstanbul’un geleceğe en iyi şekilde hazırlanması gerektiğini belirten Murat Kurum, “Bu sadece Murat Kurum meselesi değil. İstanbul’un geleceğinin ehil ellere teslim edilmesi meselesidir. Bir daha bu sıkıntıları, problemleri yaşamamak adına 8 günlük süreçte aynı motivasyonla devam edelim.” dedi.

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Bu davanın özünde ezelden ebede bir vatan sevdası vardır
Murat Kurum, İstanbul’un bir deprem şehri olduğunu hatırlattı. İstanbul için dönüşüm planlarının hazır olduğunu söyleyen Kurum, “31 Mart’ta İstanbullular bize yetki verdikten hemen sonra, 1 Nisan’dan itibaren iş başına geçeceğiz. İstanbul’u afetlere karşı daha dirençli hale getirmek, olası bir depremi en az hasarla atlatabilmek için tüm planlarımızı uygulayacağız. Aldığımız bayrağı en yukarıya çıkaracak çalışmalar yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Bizim yolumuz uzundur, çetindir, çilelidir” diyen Murat Kurum, konuşmasının devamında, “Bu dava büyük Türkiye davasıdır. Bu dava öyle ağır bir yüktür ki, kemiği bile sızlatır. Bu dava milletine sevdalı dünya lideri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlu davasıdır.” cümlelerini kurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti Gençlik Kolları ve İl Başkanlığı ile Vefa Sahuru programına katıldı. Kurum konuşmasına, “Bugün AK Parti’mizin 22 yıllık yolculuğuna ömrünü adayan, teşkilatımızın değerli üyeleriyle bir aradayız. Yol arkadaşlarımızla hasret gideriyoruz. Ben bu vesileyle her bir kardeşimin mübarek Ramazan ayını gönülden tebrik ediyorum. Allah güzel ailemizin birliğini, beraberliğini daim eylesin.” sözleriyle başladı.

“BU DAVANIN ÖZÜNDE EZELDEN EBEDE BİR VATAN SEVDASI VARDIR”

AK Parti teşkilatlarına kutlu davalarında vefa ile yürüdükleri için teşekkür eden Kurum, “Hepiniz bu kutlu davanın, zorlu yolculuğunda bu bayrağı şerefle taşıyan fedakâr erlersiniz. Bizim yolumuz uzundur, çetindir, çilelidir. Çileyi sefaya, zorluğu esenliğe çevirense sizin candan yol arkadaşlığınızdır. Bazen üzüldük, bazen sevindik. Bu davanın mayasında hem halkın hem Hakk’ın rızası vardır. Bu davanın ruhunda milletimizin aydınlık istikbali vardır. Bu davanın özünde ezelden ebede bir vatan sevdası vardır. Bu kutlu dava; 21. yüzyıl sahnesindeki yerini alıncaya kadar nice dikenli yolları aşıp da geldi. Bu dava büyük Türkiye davasıdır. Bu dava öyle ağır bir yüktür ki, kemiği bile sızlatır. Bu dava, milletine sevdalı dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlu davasıdır. Şimdi bu davayı tüm benliğiyle sahiplenen sizlere bakıyorum da hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Bu davada belki nice arkadaşımızı kaybettik. Hepimiz ailemizden, sevdiklerimizden fedakârlık yaptık. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ denilebiliyorsa, tüm mazlumlara el uzatılabiliyorsa, önce Sayın Cumhurbaşkanımızın, liderimizin sayesindedir. Ardında da birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız sayesindedir.” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’UN KÖTÜ GİDİŞATINA SON VERECEK BİR DÖNEME GİRİYORUZ”

Murat Kurum, yaptığı konuşmada Bakanlık döneminde 81 ile hizmet getirdiğini hatırlattı. Dava arkadaşlarıyla bugüne kadar vatandaşa mahcup olmadığını belirten Kurum, “Hiçbir zaman rol yapmadım. İçimden geldiği gibi davrandım, kendim oldum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde en genç Bakan oldum. Milletimiz bizi nerede görmek istiyorsa orada olduk. 81 ilimizde milletimiz bizden ne beklediyse o eserleri yapmak için çalıştık. Elazığ’da, Malatya’da milletimiz birlikte üzüldük. Seller oldu, 2 saat sonra oradaydık. Milletimize sözler verdik ve sözlerimizi tuttuk. Asrın felaketinde yine oradaydık. Etrafımızda dava arkadaşlarımız vardı. Girdiğimiz her bir mücadelede dava arkadaşlarımızla birlikte milletimize mahcup olmadık. Şimdi ‘Sadece İstanbul’ diyerek İstanbul’un sorunlarına odaklanıyoruz. 8 gün sonra İstanbul’un kötü gidişatına son verecek bir döneme giriyoruz.” dedi.

İstanbulluların, İstanbul’un kaynaklarını İstanbul için harcayanları tercih edeceğini belirten Kurum, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu şehrin bekleyen sorunları var. Bu şehrin acilen çözülmesi gereken sorunları var. Bu sorunların başında da kentsel dönüşüm ve ulaşım geliyor. İşte, 31 Mart’ta İstanbullular bize yetki verdikten hemen sonra, 1 Nisan’dan itibaren iş başına geçeceğiz. İstanbul’u afetlere karşı daha dirençli hale getirmek, olası bir depremi en az hasarla atlatabilmek için tüm planlarımızı uygulayacağız. Aldığımız bayrağı en yukarıya çıkaracak çalışmalar yapacağız. Samimi olacağız. Milletimizden beklediğimiz bizimle birlikte yol yürümesi. Antalya’da, Hatay’da teyzelerimiz, amcalarımız bizi gördüğü zaman güzel ilişkiler kurduğumuzu görüyoruz. Bu millet için çalışmak ve onların duasını almak bizim için çok önemli. Milletimiz, İstanbul’un kaynaklarını İstanbul’a harcayanların peşinden gelecekler. ‘Gerçek Belediyecilik’ diyecekler. 31 Mart’taki zaferle birlikte Türkiye Yüzyılının vizyonunu çizeceğiz. İstanbul vefanın şehri. Vefa burada sadece bir semtin adı değil. Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle güzel bir miting yapacağız. Bu 31 Mart’ın provası olacak. 8 günlük süreçte son bir gayretle, yapacağımız çalışmayla birlikte inşallah biz İstanbul’umuzu yeniden AK Parti’mize kavuşturacağız. Kutlu davanın ilelebet sürmesi, başarılı olması için 8 günü iyi değerlendirmeliyiz. Ben istiyorum ki bu süreç, Türkiye Yüzyılında ilelebet sürsün. Buradaki her bir arkadaşımız samimi. Her biri ailesinden yapılması gereken fedakarlığı yaptı. Allah karşılığını bizlere, şehrimize, çocuklarımıza verecek.”

“GELECEĞİMİZE, ÇOCUKLARIMIZA BU ŞEHRİ EN İYİ ŞEKİLDE EMANET ETMEK ZORUNDAYIZ”

‘Mesele Murat Kurum meselesi değil, İstanbul meselesi’ diyen Murat Kurum, konuşmasını, “Bu seçim sadece İstanbul’u ilgilenmiyor. Balkanlar sevinecek, Gazze sevinecek, Ahıska Türkleri sevinecek. İstanbul bizim milli güvenlik meselemiz. Biz bu çalışmaları yapmak zorundayız. Geleceğimize, çocuklarımıza bu şehri en iyi şekilde emanet etmek zorundayız. Kafamızın arkasında plan yok, içimiz dışımız bir. 15 Temmuz’da Belediye’nin önünde şehitler verdik. Şehitlerimizin emaneti için, bu süreçte kaybettiğimiz arkadaşlarımız için bunu yapmak zorundayız. Sadece Murat Kurum meselesi değil. İstanbul’un geleceğinin ehil ellere teslim edilmesinin meselesidir. Bir daha bu sıkıntıları, problemleri yaşamamak adına 8 günlük süreçte aynı motivasyonla devam edelim.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Vefa sahurunda İstanbul Gençlik Kolları ile bir araya geldi. Kurum’a İstanbul AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, 6. Dönem İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, 5. Dönem AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş , 4. Dönem AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Gıyaseddin Gergin, 2. Dönem AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kalaycı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren eşlik etti.

KAYNAK: Haber Merkezi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL