Dünya Manşet

Macaristan’dan doğalgaz mesajı: “Türkiye en güvenilir ortağımızdır”

Hakan Fidan ile ortak basın toplantısında konuşan Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, doğalgaz tedarikinin mümkün olmadığına dikkat çekti. Szijjarto, Türkiye bu konuda en güvenilir ve en öngörülebilir transit ortağımızdır” açıklamasında bulundu…

Macaristan’dan doğalgaz mesajı: “Türkiye en güvenilir ortağımızdır”

Hakan Fidan ile ortak basın toplantısında konuşan Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, doğalgaz tedarikinin mümkün olmadığına dikkat çekti. Szijjarto, Türkiye bu konuda en güvenilir ve en öngörülebilir transit ortağımızdır” açıklamasında bulundu.

Macaristan’dan doğalgaz mesajı: “Türkiye en güvenilir ortağımızdır”

Dışişleri Bakanı Fidan, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Szijjarto yaptığı açıklamada, “Bizim için doğal gaz tedariki Türkiye’siz mümkün değildir. Türkiye bu konuda en güvenilir ve en öngörülebilir transit ortağımızdır.” dedi.

Ankara’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ortak basın toplantısında konuşan Szijjarto, Türkiye’nin, Macaristan ve Avrupa’nın güvenliği için kilit rolde olduğuna dikkat çekti.

Macaristan’ın enerji güvenliğine katkı sağladığı için Türkiye’ye teşekkürlerini sunan Szijjarto, Avrupa’nın ve AB’nin “Türkiye gibi ortaklara ihtiyacı olduğunu” ifade etti.

Macar Bakan, temmuzda başlayacak Macaristan dönem başkanlığında AB ile Türkiye arasındaki gümrük anlaşmasının kapsamının genişletilmesi konusunda adım atacaklarını söyledi; vize işlemlerinin kolaylaşması konusunda da ilerleme kaydetmek istediklerini aktardı.

Öte yandan Szijjarto, Türkiye-AB Ortaklık Konseyi’nin tekrar toplanmasını arzu ettiklerini açıkladı.

 

 

KAYNAK: Akşam

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL